Mora


Find alt om Mora her på SaniNetto.dk

Mora Armatur er historisk set dybt forankret i Mora i Sverige og den lille by Östnor. Siden 1700-tallet har beboerne i Mora, grundet den magre jord, søgt alternativer til landbruget. Det resulterede i produktionen af den sidenhen berømte Mora-klokke, og dermed grundlaget for de stolte VVS håndværkstraditioner, der hersker i byen den dag i dag.

I 1876 støbte Frost Mats Mattsson sin første vandhane og startede hermed produktionen af de velkendte armaturer fra Östnor. Efter Frost Mats Mattssons død i 1914 grundlagde sønnen Frost Karl Mattsson i 1927 Mora Armatur, i forbindelse med en strejke i FM Mattsson i 1927. Virksomheden skulle siden vokse til at blive Sveriges foretrukne armaturproducent med en markedsandel på ca. 80% og samtidig en sund eksport til mange andre markeder.

Mora Armatur er igen sammen med FM Mattsson samlet som ét selskab under Ostnor AB. Her på SaniNetto.dk fører vi også FM Mattsson produkter.

Mora Armatur energibesparelse

MORA ESS (Mora Energi Spare System) er udviklet med henblik på og forståelse af den menneskelige natur. Vi har for vane, når vi tænder for vandhanen, næsten altid at åbne for strømmen med grebet i fremadrettet position. Dette betyder, at blandingsbatteriet vil dosere halvt varmt og halvt koldt vand, selvom vi i langt de fleste tilfælde ikke har et egentligt behov for lunkent vand, hvilket i sidste ende betyder et unødvendigt energiforbrug.

Med MORA ESS får man altid friskt, koldt vand, når grebet er i fremadrettet position. For at justere vandet til en varmere temperatur, skal grebet bevidst svinges mod venstre. Denne simple men geniale forskel fra traditionelle greb betyder store besparelser på varmt vand og skåner både miljøet og pengepungen.

Mora ESS Sikkerhed

Samtidig betyder MORA ESS en minimeret sikkerhedsrisiko, da lunkent og varmt vand udgør en klar sikkerhedsrisiko som drikkevand eller til madlavning. Børn er heller ikke altid klar over denne risiko, hvilket gør MORA ESS til en god løsning for børnefamilier. Du finder MORA ESS på både håndvaskarmatur til badeværelse og køkkenarmatur som i Mora Cera serien.

Mora Armatur produktkatalog

Her hos SaniNetto.dk kan du blandt andet bestille Mora Armatur Cera håndvask- og køkkenarmatur.

Kontakt

Ostnor Danmark A/S

Odinsvej 9
2600 Glostrup

Tel.: 43 43 13 13
Fax.: 43 43 13 46
ostnordk@ostnor.com