VVS Ordbog

Vi bruger mange fremmede VVS ord her på webshoppen.
Herunder kan du læse om de forskellige fagudtryk og hvad de betyder.

Toiletsæder med AutoClose er udstyret med en infrarød sensor, der registrerer brugeren. Sædet lukker automatisk, efter brugeren er trådt ud af sensorens rækkevidde. Den infrarøde sensor fungerer helt uafhængigt af mængden af lys i rummet. AutoClose tilbyder to måder at lukke på. Enten ringsæde og låg samtidig eller kun låget Låget vil altid min. være åbent i 1 ½ minut. Hvis låget skal være åbent i længere tid f.eks. i forbindelse med rengøring, skal man åbne låget og træde ud af sensorens rækkevidde. Når sensoren ikke kontinuerligt registrerer en bruger, ved den, at der ikke er tale om et normalt toiletbesøg, og vil derfor være åbent i 5 min.
Damixa's Cool Tech-teknologien er en udvidelse af anti-skoldningsfunktionen. Denne egenskab beskytter nemlig også brugeren mod skoldning fra selve armaturet. Som en yderligere sikkerhedsforanstaltning slukker armaturet automatisk for vandet, hvis armaturet ikke får forsyningen af koldt vand skulle svigte.
En Damixa-opfundet vandbesparende funktion. Eco-save aktiveres og justeres på den keramiske kartusche ved hjælp af en lille skrue. Med denne funktion indbygget kan du spare op til 30% på dit vandforbrug.

Med Eco-save sparer du altså penge på din vandregningen og skåner miljøet.
KeraClean er en helt speciel lakforsegling, som påføres det færdige toilet, specielt udviklet af Ifø. Et Ifø toilet med KeraClean har en hel række fordele, når det gælder om at holde toilettet rent. F.eks. gør KeraClean overfladen det sværere for snavs og kalk at aflejre sig i kummen, da vanddråberne ikke kan sidde fast på den ekstremt glatteoverflade, og derfor ikke binder til saniteten. KeraClean er desuden ekstremt holdbart og forsvinder ikke med tiden, som andre traditionelle coatninger gør. Det er dermed også muligt at rengøre toilettet med alle de traditionelle rengøringsmidler man kan købe i supermarkedet. Dog skal man holde sig fra Skuremidler, som f.eks. skurecreme og skurepulver, da disse midler langsom laver mikroskopiske ridser i KeraClean-overfladen. Det samme gør sig gældende for stærkt basiske rengøringsmidler, dvs. rengøringsmidler som har en PH-værdi på over 10.
Med en keramisk kartusche er kampen mod en dryppende vandhane blevet en smal sag! At kartuschen er keramisk – altså; at selve kartuschen er lavet i keramik – gør nemlig, at det er så godt som umuligt for vandet at trænge igennem, når det ikke skal, idet den keramiske kartusche lukker fuldstændigt tæt. Altså mindsker den keramiske kartusche risikoen for dryp gevaldigt. Hvor vandhaner traditionelt har været forsøgt holdt tætte ved hjælp af gummipakninger – der ofte hyppigt skulle udskiftes – er den keramiske kartusche væsentligt mere slidstærk. En karamisk kartusche bukker heller ikke så let under for kalk, da keramikken nærmest kvaser kalken og i det hele taget sikrer en længere levetid. En ekstra fordel ved en keramisk kartusche er, at den er lettere at bruge, hvilket især er en fordel for bevægelseshæmmede: Med en keramisk kartusche skal man nemlig ikke løsne stramme håndtag, der skal drejes flere gange, for at tænde eller slukke for vandet – en keramisk kartusche kræver kun én let og ubesværet bevægelse for at tænde og lukke tæt.
Rengøring har aldrig været lettere! Lift-off betyder, at hele sædet hurtigt kan løftes af i et snuptag når der skal gøres rent.
En luftblander sidder i mundstykket på et armatur. Luftindblanderen blander luft ind i vandet, hvilket medfører at strålen fra vandhanen får en blødere karakter. Samtidig mindskes tendensen til sprøjtning fra vandhanen. Dit armatur føles dermed som en ny vandhane i længere tid, hvis vandhanen har indbygget luftblander.
Mindre tid på rengøring! Quick-release funktionen gør dit sæde let at afmontere blot ved et enkelt tryk på hver side af beslaget. Ta' sædet ved et klik, rengør toiletskålen, og sæt sædet hurtigt på igen.
Rub-clean perlator går under mange navne; QuickClean, Rubit perlator - alt efter hvilken producent der tilbyder denne funktion. Funktionen er ens for alle producenter og går i alt sin enkelthed ud på at gøre rengøringen nemmere. Med rub-clean perlator funktionen kan du nemt fjerne kalkaflejninger på dit produkt. Kalkaflejningerne kan nemt gnides væk med en finger hen over de små gummidyser. Det vil sige at det kun tager 5 sekunder at fjerne kalkaflejninger fra eksempelvis din håndbruser, hvis denne har Rub-clean perlator, QuickClean eller Rubit perlator-funktionen indbygget.
Servanteskab har en udskæring til underskabet.
Med Grohe SilkMove teknologien får du livslang vedligeholdelsesfri driftssikkerhed og komfort på dine armaturer. Teknologien gør betjeningen af grebet smidigt, så du ikke skal anstrege dig når du skal ændre vandstrålen eller temperaturen på armaturet. Armaturer med Grohe SilkMove teknologien er samtidig udstyret med en ekstra bred drejevinkel, så det er muligt at nå de sværeste steder i håndvasken.
Slut med smæk på badeværelset! Med soft close funktionen lukker dit toiletsæde dæmpet ned og lander blidt på kummen.
Med Grohe StarLight teknologien får du en blændende kromfinish på dit armatur. Grohe StarLight overfladerne er samtidig yderst smudsafvisende og modstandsdygtige over for anløbninger og ridser. Grohes Starlight teknologien er blevet fint pudset gennem de sidste 70 år og giver armaturerne et dybt og jævnt lag, som ikke har en tykkelse på mere end en brøkdel af en Mikron. Starlight-teknologien har ry i branchen for at være en af de bedste overfladebehandlinger inden håndvaskarmaturer. Det betyder, at med StarLight-teknologien ældes dit armatur ikke på samme måde som andre armaturer, så du selv efter mange år har et produkt som fremstår som nyt.
SuperClean betyder rent vand - helt simpelt. Det patenterede SuperClean system fra Danline efterlader spabadet 100 % rent således, at man gang efter gang kan bade i helt skinnende og blankt vand
Med X-Change-systemet fra Damixa kan man nu udskifte sine armaturer i badeværelset og køkkenet ligeså let, som at man skifter sokker! I vore dages konstant skiftende forhold drejer det sig om at være helt på forkant med de seneste tendenser og udviklinger, så her hos Damixa har vi taget denne idé op og ført den fremad og udviklet dette enestående produktkoncept. Dette friske, innovative system gør det muligt for dig på få sekunder at udskifte dit blandingsbatteri i en hurtig bevægelse, og erstatte det med et helt nyt design. Du behøver ikke engang at slukke for vandet - det kan gøres med rindende vand. Så enkelt er det faktisk! Bemærk: X-Change systemet kræver en X-Change base førend det virker. De fleste husstande har ikke en X-Change base installeret, så derfor skal nye brugere købe et armatur med base. Hvert enkel armatur skal bruge én base (dvs. hvis du køber et håndvaskarmatur og et køkkenarmatur skal begge armaturer være med base første gang). Efterfølgende er det nok blot at købe selve armaturkroppen (uden base).